Za stanovništvo

Kasko ekonomik

Svakome se može desiti da bude kriv za saobraćajnu nezgodu ili da mu auto ošteti elementarna nepogoda. U takvim situacijama, kada obavezno osiguranje od autoodgovornosti neće nadoknaditi popravku vašeg automobila, rešenje je KASKO EKONOMIK – dobrovoljno Wiener Städtische kasko osiguranje.

Šta pokriva?

Paket Kasko ekonomik Wiener Städtische osiguranja pokriva rizike od saobraćajne nezgode sa jednim ili više (poznatih) vozila i rizike šteta od požara i osnovnih elementarnih nepogoda (udar groma, oluja, grȁd, snežna lavina, poplava, bujica i visoka voda).

Kome je namenjen?

Namenjen je svim putničkim vozilima (osim za taxi, rent-a-car, autoškole), ali  je zbog svoje pristupačne cene Kasko ekonomik naročito pogodan za vozila starija od 5 godina. Dostupan je i pravnim i fizičkim licima, svima koji su često na putu i stoga više izloženi riziku.

Zašto?

Prvenstveno zato što je premija osiguranja višestruko niža od potencijalno pretrpljene štete. Za samo 1/3 cene paketa punog kasko osiguranja (sa rizikom krađe), Kasko ekonomik omogućava pokriće neočekivanih troškova, koji se javljaju ostvarivanjem nekog od navedenih rizika. U slučaju štete, osiguranik ne mora gubiti vreme i novac za nabavku delova i slično, jer može direktno biti upućen u partnerski servis, te tako štedi i vreme i novac.

Takođe, moguće je izvršiti isplatu naknade štete i bez popravke i računa, i to u roku od 48 sati od prijave nastale štete.