Za stanovništvo

Wiener Stӓdtische Liga

Wiener Stӓdtische osiguranje je od 2006. godine generalni sponzor elitnog odbojkaškog takmičenja u Srbiji – Wiener Stӓdtische Lige

Saradnja između kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL) počela je 2006. godine, najpre sa ciljem da se mladim igračima i budućim reprezentativcima omogući bolji svakodnevni rad. U međuvremenu je saradnja proširena i na dodelu nagrada najboljim igračima i igračicama meseca i na dodelu nagrada najboljim mladim igračima sezone u obe kategorije. U 2011. godini saradnja je proširena na sponzorstvo Super kupa, a 2013. je ustanovljena i MVP nagrada za najbolje igrače Prvenstva.

Ulaganjem u sport promovišemo zdravlje, a još jedan projekat koji smo sa Odbojkaškim savezom Srbije započeli 2011. godine jeste Sportski čas. Reč je o edukativno-sportskim radionicama koje zajedno sa lekarima-fizijatrima i sportistima sprovodimo u osnovnim školama širom Srbije. Cilj nam je da što više dece naučimo koliko je važno pravilno držanje, koliko je važno imati pravu kičmu i koliki je u svemu tome značaj sporta a naročito odbojke.

Srpska odbojka ima brilijantne mlade igrače i svesni smo da su i oni i njihovi klubovi uložili puno napora, strpljenja i vremena kako bi se u domaćoj ligi igrala vrhunska odbojka.  Posebno je značajno što se na spisku muške reprezentacije Srbije za Evropske igre 2015 u Bakuu nalazi čak 14 igrača i osam igračica iz Wiener Stӓdtische Super Lige. Osam igrača iz Wiener Stӓdtische Super Lige nalazi se i na spisku za Svetsku ligu koja počinje krajem maja.

Web sajt Wiener Stӓdtische  Lige