Za stanovništvo

SOCIAL ACTIVE DAY

Program korporativnog volontiranja Social Active Day (SAD), koji je pokrenut od strane Vienna Insurance Group u 2011, za deset godina aktivnog sprovođenja, u 30 država u kojima je Grupa prisutna, ostvario je više od 300.000 sati volonterskog rada zaposlenih.

Naša kompanija je u okviru inicijative SAD pokrenula projekat „Lanac dobrote“ usmeren ka pojedinačnoj svesti svakog od nas o tome šta mi predstavljamo u sopstvenoj zajednici i kolika je naša pojedinačna spremnost da pozitivno delujemo na rešavanje prepoznatih problema. „Lanac dobrote“ je dobrovoljna – volonterska aktivnost i zahteva onoliko ličnog angažmana koliko sami verujemo da je potrebno da nekom ulepšamo dan. Ona je osmišljena da podstakne ljude da razmisle kome u svom neposrednom okruženju bi ukazali pomoć i pažnju i kako da se organizuju i udruže da podrška ostvari maksimalni rezultat.

Karike našeg „Lanca dobrote“ nižu se kroz celu Srbiju, u svim mestima gde smo prisutni sa našim poslovanjem. U 2022. godini, više od 500 zaposlenih u Wiener Städtische osiguranju, u preko 30 akcija, volontiralo je u cilju pomoći i podrške mnogim organizacijama, ustanovama, ugroženim grupama, kao i u cilju zaštite i unapređenja životne sredine.

Više o aktivnostima u 2022. godini možete pročitati u tekstu iz priloga:

Lideri društvene odgovornosti-Godina velikih akcija, od Subotice do Kopaonika