Za stanovništvo
Wiener Main Wiener Main
O nama

Važna je pažnja

Naše znanje i iskustvo u cilju Vaše finansijske sigurnosti.
Obezbedite sebe, svoje najmilije i sve što ste stekli.

O nama

Wiener Städtische osiguranje deo je vodeće austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom skoro dva veka.

U Srbiji uspešno poslujemo od 2003. godine i danas imamo poslovnu mrežu u više od 40 gradova sa preko 1.300 zaposlenih. Iznos osnovnog kapitala u 2019. iznosio je 2.635.275 hiljada RSD, a iznos bruto premije 12.588.742.787 RSD.

Misija Wiener Städtische osiguranja je da obezbedi finansijsku sigurnost kroz proizvode i usluge koji zadovoljavaju najviše standarde i odgovaraju potrebama osiguranika. Zalažemo se za stabilnu i stručnu zaštitu od rizika. Koristimo svoje iskustvo, znanje i veštine da se približimo klijentima. Smatramo da je naša dužnost da štitimo ono što im je važno.

VIG posluje u 25 zemalja i ima više od 25.000 zaposlenih. Tokom 2019. godine grupacija je zabeležila preko 10 milijardi evra premije i profit od preko 522 miliona evra. Kombinacija ekonomske snage, stručnosti i znanja uz snažnu podršku matične kompanije, obezbeđuje nam jednu od liderskih pozicija na tržištu u životnom osiguranju. Po ukupnom portfelju i visini premije nalazimo se među vodećim kompanijama na srpskom tržištu.

U skladu sa visokim standardima zaštite klijenata, Wiener Städtische osiguranje sprovodi stabilnu politiku reosiguranja i posvećuje veliku pažnju zaštiti rizika u portfelju i preuzetih obaveza prema klijentima.