Za stanovništvo
Wiener Main Wiener Main
O nama

Važna je pažnja

Naše znanje i iskustvo u cilju Vaše finansijske sigurnosti.
Obezbedite sebe, svoje najmilije i sve što ste stekli.

O nama

Wiener Städtische osiguranje deo je vodeće austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom skoro dva veka.

U Srbiji uspešno poslujemo od 2003. godine i danas imamo poslovnu mrežu u više od 40 gradova sa oko 1.100 zaposlenih. Iznos osnovnog kapitala u 2021. iznosio je 2.635.275 hiljada RSD, a iznos bruto premije 13.518.374.077 RSD.

Misija Wiener Städtische osiguranja je da obezbedi finansijsku sigurnost kroz proizvode i usluge koji zadovoljavaju najviše standarde i odgovaraju potrebama osiguranika. Zalažemo se za stabilnu i stručnu zaštitu od rizika. Koristimo svoje iskustvo, znanje i veštine da se približimo klijentima. Smatramo da je naša dužnost da štitimo ono što im je važno.

Vienna Insurance Group AG Viener Versicherung Gruppe (VIG) je vodeća osiguravajuća grupa kako u Austriji tako i u celom regionu Centralne i Istočne Evrope (CEE). Oko 50 osiguravajućih kompanija u 30 zemalja čine Grupu sa dugogodišnjom tradicijom, jakim brendovima i bliskim odnosima sa klijentima. Više od 25.000 zaposlenih u VIG-u brine o svakodnevnim potrebama više od 22 miliona kupaca. Po rezultatima poslovanja za 2021.godinu, Vienna Insurance Group zabeležila je značajan rast premijskog prihoda od 5.5% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupan profit pre oporezivanja iznosi 511 miliona evra i rast od 47.8% u odnosu na predhodnu godinu.  Kombinacija ekonomske snage, stručnosti i znanja uz snažnu podršku matične kompanije, obezbeđuje nam jednu od liderskih pozicija na tržištu u životnom osiguranju. Po ukupnom portfelju i visini premije nalazimo se među vodećim kompanijama na srpskom tržištu.

U skladu sa visokim standardima zaštite klijenata, Wiener Städtische osiguranje sprovodi stabilnu politiku reosiguranja i posvećuje veliku pažnju zaštiti rizika u portfelju i preuzetih obaveza prema klijentima.