Za stanovništvo
English

Baci 5, očisti svet

30.09.2016.

„Wiener volonterski dan“ ove godine održan je pod sloganom: „BACI 5, OČISTI SVET“

Baci 5, očisti svet

125 Wiener volontera čistilo je zelene površine simultano u pet regionalnih centara: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Subotici

Tradicionalna volonterska akcija zaposlenih u kompaniji Wiener Städtische osiguranje, održana je u petak, 30. septembra, pod sloganom „BACI 5, OČISTI SVET“, a po prvi put, zaposleni su simultano sproveli akciju u pet regionalnih centara: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Subotici. 

U ovogodišnjoj akciji, koja je podrazumevala čišćenje javnih zelenih površina, učestvovalo je oko 125 Wiener volontera, a saradnja je ovom prilikom uspostavljena i sa studentima Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura” Univerziteta ”Singidunum”, koji su bili deo čitavog projekta. 

Slogan „BACI 5, OČISTI SVET“ trebalo je da ukaže na pet osnovnih vrsta otpada (plastiku, staklo, papir, metal i organski otpad) čijim se pravilnim odlaganjem čuva životna sredina, a pored čišćenja lokacije, u okviru ovogodišnje volonterske akcije, studenti primenjene ekologije održali su kratko predavanje o primarnoj separaciji otpada i sproveli zabavni informativno-edukativni kviz, nakon čega su najbolji timovi, u svih pet regionalnih centara, dobili simbolične nagrade u vidu brendiranih saksija sa cvećem. 

Ovogodišnja akcija 'Wiener volonterski dan' oborila je rekord u broju volontera koji su u njoj učestvovali, te sa ponosom možemo reći da smo uspeli da pošaljemo snažnu poruku o važnosti aktivnog promovisanja odgovornosti koje jedna kompanija ima prema društvu u kojem posluje. 

Lokacije u regionalnim centrima čiji su delovi sa zelenim površinama čišćeni:

  • Beograd: Priobalni deo Ade Ciganlije (u saradnji sa JP Ada Ciganlija)
  • Novi Sad: Kamenički park u okviru Dečijeg SOS sela (u saradnji sa JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad)
  • Niš: Spomen park Bubanj (u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula)
  • Čačak: Sportski centar „Mladost“ (u saradnji sa JKP Komunalac Čačak)
  • Subotica: Trg Lazara Nešića (u saradnji sa JKP Čistoća i zelenilo Subotica) 

„Wiener volonterski dan“ deo je programa korporativnog volontiranja „Social Active Day“, koji Vienna Insurance Group sprovodi u 25 zemalja u kojima posluje.