Za stanovništvo
English

Wiener volonterski dan

Svesno svoje društvene odgovornost Wiener Städtische osiguranje je u oktobru 2011. godine pokrenulo projekat Wiener volonterski dan, sa ciljem da promoviše i podstiče učešće svojih zaposlenih u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. 

volonteri

Projekat Wiener volonterski dan je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, u okviru kojeg zaposleni jedan ili više dana u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, a koji matična kompanija VIG, osim u Srbiji, sprovodi u 20 država regiona. U praksi volontiranja usvajamo ključne vrednosti korporativnog volontiranja: solidarnost, toleranciju i odgovornost prema zajednici. 

Od oktobra 2011, kada je pokrenut program volontiranja zaposlenih, do danas, u volonterskim akcijama učestvovalo je oko 250 zaposlenih Wiener Städtische osiguranja, koji su ostvarili više od 1000 sati dobrovoljnog rada. Wiener volonteri ostvarili su saradnju sa: Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Muzičkom školom Isidor Bajić, Novi Sad, Domom za decu bez roditeljskog staranja Drinka Pavlović, Kolom srpskih sestara...