Za stanovništvo
English

Sportski čas – Ispravi se!

ispravise

Wiener Städtische osiguranje  pokrenulo je u oktobru 2011. godine akciju "Sportski čas – Ispravi se!",  uz pomoć Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga i uz podršku Ministarstva omladine i sporta. 

Projekat Sportski čas – Ispravi se! čine sportsko-edukativne radionice koje se sprovode u školama u Srbiji, sa ciljem da se deci školskog uzrasta ukaže na problematiku krive kičme i predstavi važnost bavljenja sportom, a naročito odbojkom koja se najčešće preporučuje za pravilan razvoj. U saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga Wiener Städtische osiguranje je formiralo poseban stručni tim sastavljen od lekara fizijatara i odbojkaša, koji pored praktičnih saveta za pravilan rast i razvoj, kroz igru i druženje animiraju mališane da se uključe u sport.

Kroz projekat koji je za četiri godine trajanja organizovan u 31 gradu Srbije, do sada je prošlo oko 6000 učenika, a rezultati sa terena pokazuju da se posle svake održane akcije interesovanje za odbojku poveća za 15 procenata.